NVO Mladi Romi organizovala sastanak sa mentorima i predstavnicima kancelarije Unicefa

NVO Mladi Romi 24. marta održala je online sastanak sa predstavnicama kancelarije Unicefa i mentorkama iz nekoliko škola u Crnoj Gori.

Opširnije...

Romski učenici prvog razreda srednje škole dobijaju podršku u učenju

NVO Mladi Romi, koja 15 godina radi na unapređenju položaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori, zbog uticaja pandemije virusa COVID-19 na obrazovanje romskih i egipćanskih učenika, neophodnosti snažnije podrške radi smanjenja drop out-a, tj. napuštanja škole, uz podršku predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori sprovodi inicijativu „Podrška u učenju za srednjoškolce romske i egipćanske populacije“ kojom će biti obuhvaćeni učenici prvog razreda srednje škole.

Opširnije...

Obuka za nove saradnike - facilitatore ROMACTED programa u Crnoj Gori

ROMACTED timu (kojeg čini Savjet Evrope i NVO Mladi Romi) pridružila su se četiri nova saradnika/ce iz same RE zajednice.

Opširnije...

Gostovanje izvršnog direktora NVO "Mladi Romi" na televiziji Vijesti povodom dana Roma

Izvršni direktor organizacije NVO "Mladi Romi" gostovao je u jutarnjem programu televizije "Vijesti" povodom obilježavanja Svjetskog dana Roma, 8. aprila.

Opširnije...

Održan seminar na temu ,,Odnosi sa javnošću"

Seminar Odnosi sa javnošću organizovan je u periodu 01-03.07.2016. od strane NVO Mladi Romi. Seminar predstavlja dio aktivnosti koje se implementiraju u skolopu projekta „Jačanje javnog aktivizma Roma –Ujedinjeni možemo više“ koji je podržan od strane Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

Ovom prilikom predavači su bili Profesor Radoje Cerović i producent Mirko Bošković.
Na pomenutom trodnevnom seminaru, učešće su uzeli mladi aktivisti i aktivistkinje iz RE zajednice koji su interaktivnim radom sa trenerima doprinjeli uspješnom završetku seminara. Složenost tematike odnosa sa javnošću kao i široki opseg oblasti koje su povesane sa tematikom su im predočeni, kroz teorijski i praktični dio.

Opširnije...

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi