Podijeljeno 100 paketa pomoći za 71 porodicu u Herceg Novom

NVO Mladi Romi kroz ROMACTED program koji realizuje Savjet Evrope i naša organizacija, a finansira Evropska komisija i Savjet Evrope, organizovala je 21. novembra 2020. godine, dodjelu paketa pomoći namijenjene romskoj zajednici u Herceg Novom.

Pomoć koja je raspodijeljena 71 porodici, sadrži 100 paketa hrane od po 35 kg po paketu, 100 paketa sa proizvodima za ličnu higijenu od po 10 kg, kao i 30 dječjih paketa od po 6 kg, u kojima su hrana, slatkiši i kozmetika.

 

11 HN DODJELA

Dodjela 4.680 kg paketa hrane, higijenskih sredstava i dječijih paketa posredstvom ROMACTED programa vrijedna je 4.547,4 eura bez PDV-a. Posebnu zahvalnost pri distribuciji dugujemo našim volonterima - Milanu Božoviću, Ediju Kurtaju, Arminu Tafi, Veprimu Hamzi, Damiru Jahi, Filipu Zečeviću, Maksimu Božoviću.

Program ROMACTED finansira Savjet Evrope i Evropska unija, dok je NVO Mladi Romi partnerska organizacija u implementaciji. Program se sprovodi u sedam zemalja Zapadnog Balkana i Turskoj, u ukupno 64 opštine, a u Crnoj Gori u osam opština.

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi