Info sesija u OŠ ''Božidar Vuković Podgoričanin''

Članovi tima NVO ''Mladi Romi'' posjetili su u petak, 7. juna 2019. godine osnovnu školu ''Božidar Vuković Podgoričanin''. Uz članove tima, sastanku su prisustvovali i studenti koji su članovi radne grupe ''Glas studentima'', formirane u sklopu projekta ''Ujedinjeni možemo više – glas studentima, podrška radnicima!''.

 

''Božidar Vuković Podgoričanin'' je škola sa najvećim brojem romskih i egipćanskih đaka u Crnoj Gori. Od ukupnog broja đaka, 43% čine učenici iz romske i egipćanske populacije, a 42 učenika su ove godine završila osnovnu školu. Škola je stoga prepoznata kao dugogodišnji partner i vrlo značajan akter u procesu obrazovanja romske i egipćanske populacije. Informativna sesija bila je prilika da se zajednički upoznamo sa razmišljanjima i željama učenika završnih razreda škole, u pogledu daljeg nastavka školovanja. Sastanku su prisustvovale i direktorica škole, Ljubinka Nedić i medijatorke u obrazovanju, koje su prisutnima predstavile korisne podatke i sugestije vezane za školovanje učenika i učenica romske populacije.  Pored toga, članovi tima NVO ''Mladi Romi'' predstavili su prisutnima rad organizacije, kao i aktuelne projekte i aktivnosti.

Razmjena mišljenja, nova saznanja i povratne informacije od prisutnih, od izuzetnog su značaja za dalje aktivnosti naše organizacije, mogućnosti dalje saradnje, kao i kreiranje preporuka vezanih za oblast obrazovanja od strane članova radne grupe ''Glas studentima!''.

 

bvp

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi