NVO Mladi Romi potpisali Ugovor o kofinansiranju projekta „Ujedinjeni možemo više- Glas studentima, podrška radnicima”

Samir Jaha ispred NVO Mladi Romi danas je u prostorijama Ministarstva javne uprave potpisao Ugovor o kofinansiranju projekta „Ujedinjeni možemo više- Glas studentima, podrška radnicima”, koji je podržan iz fondova Evropske unije.

Projekat se sprovodi sa Unijom slobodnih sindikata Crne Gore. Implementacija projekta je otpočela 1. maja 2018., a trajaće do 31. decembra 2019. Cilj projekta je jačanje javnog aktivizma Roma i pripadnika većinske populacije u Crnoj Gori pružajući korisnicima edukaciju i smjernice o javnom aktivizmu u praksi, aktivnom političkom učešću i uticaju na proces donošenja odluka. Istovremeno, projektom će se ojačati sindikalni angažman zaposlenih Roma i pripadnika većinske populacije kroz nastavak uspostavljanja institucionalizovanih mehanizama i održivih rješenja za bolju zaštitu radnih, ekonomskih i socijalnih prava najugroženijih grupa radnika – onih koji rade na održavanju čistoće grada, koji su uglavnom pripadnici romske manjine.

Projekat NVO Mladi Romi je jedan od projekata koji je odabran od strane Ministarstva javne uprave za kofinansiranje, i to u iznosu od 3.176,36 eura. Ugovor je zaključen na osnovu Odluke o raspodjeli sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije, a nakon sprovedenog Javnog konkursa za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2019. godinu, koji je objavljen 18. marta 2019. godine.

 

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi