Konsultativni sastanak sa članovima sindikalne organizacije ''Komunalno preduzeće Nikšić''

Predstavnica NVO ''Mladi Romi'' i predstavnici Unije slobodnih sindikata Crne Gore učestvovali su, kao dio projektnog tima, na konsultativnom sastanku sa predstavnicima Sindikalne organizacije javnog komunalnog preduzeća ''Komunalno Nikšić''. Sastanak je održan 16.09.2019.g. u okviru projekta ''Ujedinjeni možemo više - glas studentima, podrška radnicima!”, a istom je prisustvovalo 15 predstavnika Unije slobodnih sindikata i sindikalne organizacije u Nikšiću.

 

Svrha sastanka je bila najava i planiranje Osnivačke skupštine granskog Sindikata komunalnih preduzeća Crne Gore.

Svi prisutni pozdravili su namjeru osnivanja granskog sindikata, te izrazili intereesovanje da se bolje upoznaju sa benefitima koje donosi udruživanje na granskom nivou, i kao posebno važne prednosti prepoznali mogućnost učešća u kolektivnom pregovaranju, iniciranje izmjena zakonske regulative koja se tiče zaposlenih i samih preduzeća iz ove djelatnosti, te podnošenje inicijativa za rješavanja onih problema koji su identifikovana kao zajednička za sve zaposlene u komunalnim preduzećima.

U toku sastanka, posebna pažnja posvećena je i pitanjima važnosti uspostavljanja međunarodne saradnje.

Projekat ''Ujedinjeni možemo više – glas studentima, podrška radnicima!'' finansira Evropska unija kroz Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Crne Gore.

              

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi