Sastanak sa direktorom Zavoda za zapošljavanje

Članovi ROMACTED tima su održali sastanak 27. marta sa direktorom Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u prostorijama Zavoda. Sastanku je prisustvovala i Šefica Programske kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici, Angela Longo. Povod za sastanak je bila potreba za informisanjem direktora Zavoda o programu ROMACTED, aktivnostima koje su sprovedene kao i informisanje samih članova ROMACTED tima o mogućnostima koje Zavod nudi kada je u pitanju zapošljavanje pripadnika romske i egipćanske (RE) populacije. 

Kako je rečeno na sastanku, na evidenciji Zavoda se trenutno nalazi 800 lica koji se izjašnjavaju kao pripadnici RE populacije. Pojašnjeno je i da je Zavod posrednik u zapošljavanju i da će se u predstojećem periodu raditi na radnoj integraciji RE populacije. To bi se postiglo programima koje Zavod sprovodi, a to su javni radovi, obrazovanje odraslih i fond za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom (OSI).

Kada je u pitanju fond za profesionalnu rehabilitaciju OSI, on podrazumijeva obezbjeđivanje bespovratnih novčanih sredstava korisnicima, za koji će brzo biti objavljen javni poziv.

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Roma ano medija

medijiromi