KONKURS ZA ANGAŽOVANJE TUTORA

NVO Mladi Romi

raspisuje KONKURS

za angažovanje tutora za učenike romske i egipćanske populacije

 

NVO Mladi Romi raspisuje konkurs kojim će angažovati nastavnike/profesore iz sledećih opština: Herceg Novi, Bar, Ulcinj, Tivat, Podgorica, Nikšić, Berane, Kotor i Bijelo Poljekoji će od 01. 8. 2021. godine do 20. 8. 2021. godine organizovati tutorske časove iz predmeta iz kojih su 34 romska učenika ostali na popravnom ispitu u avgustu.

 

Tutorima će biti dodijeljene sljedeće obaveze i zadaci:

  • Kreiranje detaljnog plana rada sa jasnim nastavnim jedinicima na osnovu po;etne procjene nivoa znanja učenika iz određenog predmeta
  • Održavanje individualnih/grupnih časova u trajanju od 45 minuta na osnovu formirane procjene i plana rada
  • Tutori su dužni da časove održavaju uživo sa učenicima poštujući sve epidemiološke mjere
  • Pisanje i podnošenje mjesečnog izvještaja o svom radu po obrascu koji će dostaviti NVO Mladi Romi

 

Kriterijumi za selekciju tutora:

  • Diplomirani nastavnici predmeta iz kojih RE učenici imaju negativne ocjene - navedenih u dokumentu Tekst konkursa
  • Radno iskustvo nastavnika na nekom od ciljnih predmeta u osnovnoj školi i srednjoj školi od najmanje 3 godine radnog iskustva
  • Iskustvo u radu sa učenicima iz marginalizovanih grupa i dopunskim časovima
  • Razumijevanje poteškoća u obrazovanju sa kojima se djeca iz RE populacije suočavaju
  • Poznavanje rada na računaru

 

Napomena: Novčana nadoknada za jednog tutora je 10 eura po času. Naknada za održane časove se isplaćuje na kraju programa, nakon što tutor podnese izvještaj.Jedan tutor može organizovati individualne ili grupne časove, u zavisnosti od plana koji treba biti usaglašen sa organizacijom Mladi Romi. Nadoknada se isplaćuje samo za realizovane časove.

 

Prijava:

Zainteresovani kandidati/tkinje se mogu prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara (koji dostavljamo uz konkurs), koji treba poslati isključivo elektronski na mail:   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  najkasnije do 03. 08. 2021. godine do kraja dana.

Uz popunjeni prijavni formular, kandidat koji predaje u istoj školi u kojoj je romski učenik ostao na popravnom ispitu je dužan dostaviti i saglasnost direktora škole za njegovo/njeno potencijalno angažovanje u ovom programu. Obrazac za saglasnost direktora je takođe dostavljen uz ovaj konkurs.

Prijavni formular, saglasnost za direktore škola, kao i tekst konkursa sa detaljnim informacijama o predmetima, školama i opštinama iz kojih se potražuju tutori možete preuzeti ovdje: Prijavni formular; Saglasnost direktora školeTekst konkursa 

Kandidati koji budu izabrani za tutora, biće kontaktirani najkasnije do 01. 08. 2021. godine nakon čega će biti potpisan ugovor o djelu. Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na e-mail   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , ili pozivom na brojeve 020/221-193 i 067/311-760.

Program tutorstva se realizuje u okviru projekta Podrška u učenju za srednjoškolce romske i egipćanske populacije koji sprovodi NVO Mladi Romi, a finansira kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori.

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg