Shema malih grantova 2019: Održana obuka za narativno i finansijsko izvještavanje i potpisan ugovor – ''Centar za afirmaciju RE populacije'' i ''REA Nikšić''

Projektni tim NVO ''Mladi Romi'' posjetio je 20. septembra 2019. dvije romske organizacije iz Nikšića: ''Centar za afirmaciju RE populacije'' i ''REA Nikšić''. Povod posjete bio je potpisivanje ugovora za dodjelu sredstava iz sheme malih grantova, kao i obuka predstavnika ovih organizacija o narativnom i finansijskom izvještavanju o sprovođenju projekta.

 

Tom prilikom, projektni tim obučio je prisutne o EU pravilima vezanim za finansijski menadžment, o komponentama finansijskog izvještavanja i finansijskoj dokumentaciji koju je potrebno priložiti uz svaku aktivnost. Takođe, projektni tim predstavio je pravila narativnog izvještavanja i pravila vidljivosti prilikom organizacije aktivnosti i kreiranja projektnih materijala. Prisutnim predstavnicima organizacija, koje će u partnerstvu sprovoditi projekat, uručena je i brošura ''Kriterijumi transparentnosti i vidljivosti nevladinih organizacija'' u čijoj izradi je NVO ''Mladi Romi'' učestvovala kao dio međunarodne ERGO mreže.

Cilj projekta ''Mladi predstavljaju sebe i svoju kulturu – mi smo tu!'' koji je podržan sredstvima u iznosu od 3050,00 eur, je osnaživanje mladih Roma i Romkinja da aktivno učestvuju u promovisanju romske kulture, kao i ličnih pozitivnih primjera i primjera iz svoje zajednice. Kroz projekat je predviđena organizacija forum teatra i interaktivnog sajma romske kulture, a kroz sprovođenje ovih aktivnosti težiće se uspostavljanju sistemske i kontinuirane saradnje sa lokalnim obrazovnim i kulturnim institucijama, prevashodno u cilju boljeg povezivanja između romske i većinske zajednice, te vidljivije promocije kulture Roma i Romkinja na lokalnom nivou.

Pružanje podrške nevladinim organizacijama kroz shemu malih grantova sprovodi NVO ''Mladi Romi'' kao nacionalni partner iz Crne Gore, u saradnji sa vodećim partnerom Roma Active Albania, kroz regionalni projekat ''Zajednička inicijativa za jačanje romskog civilnog sektora na Zapadnom Balkanu i u Turskoj'', koji finansira Evropska unija.

 

     

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi