• Slide11
  Slide11
 • Slide9
  Slide9
 • Slide10
  Slide10
 • Slide1
  Slide1
 • Slide4
  Slide4

News

Shema malih grantova 2019: Održana obuka za narativno i finansijsko izvještavanje i potpisan ugovor sa organizacijom ''Udruženje Egipćana''

Projektni tim NVO ''Mladi Romi'' posjetio je 19. septembra 2019. organizaciju ''Udruženje Egipćana'' iz Tivta. Povod posjete bio je potpisivanje ugovora za dodjelu sredstava iz sheme malih grantova, kao i obuka članova organizacije o narativnom i finansijskom izvještavanju o sprovođenju projekta.

 

Tom prilikom, projektni tim obučio je članove ''Udruženja Egipćana'' o EU pravilima vezanim za finansijski menadžment, o komponentama finansijskog izvještavanja i finansijskoj dokumentaciji koju je potrebno priložiti uz svaku aktivnost. Takođe, projektni tim predstavio je pravila narativnog izvještavanja i pravila vidljivosti prilikom organizacije aktivnosti i kreiranja projektnih materijala. Članovima Udruženja uručena je i brošura ''Kriterijumi transparentnosti i vidljivosti nevladinih organizacija'' u čijoj izradi je NVO ''Mladi Romi'' učestvovala kao dio međunarodne ERGO mreže.

 

Cilj projekta ''Svi u školu!'' koji je podržan sredstvima u iznosu od 3000,00 eur je povećan broj romske i egipćanske djece u obrazovnim institucijama. ''Udruženje Egipćana'' će kroz ovaj projekat, u saradnji sa OŠ ''Drago Milović'' pokrenuti licenciranje osnovne škole za izvođenje osnovnoškolskog programa za odrasle i programa elementarnog funkcionalnog opismenjavanja. Projektom je takođe predviđeno kreiranje baze podataka o djeci koja su napustila osnovnoškolsko obrazovanje na teritoriji Tivta, Budve i Kotora, kao i organizovanje motivacionih radionica za buduće korisnike programa vanrednog obrazovanja.

Pružanje podrške nevladinim organizacijama kroz shemu malih grantova sprovodi NVO ''Mladi Romi'' kao nacionalni partner za Crnu Goru, a u saradnji sa glavnim partnerom Roma Active Albania, kroz regionalni projekat ''Zajednička inicijativa za jačanje romskog civilnog sektora na Zapadnom Balkanu i u Turskoj'', koji finansira Evropska unija.

 

  

ROMACTED

romacted-logo

United we reach more!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Scholarships for Roma high school students

baner_ref_projekat.jpg

JIERCSWBT

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Roma in media

medijiromi

Contact

NGO Young Roma
  Office in Podgorica
       Ulica Bratstva i jedinstva 19/8
       81000 Podgorica
  +382 20 221 193
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
  Office in Herceg Novi
       Ulica Marka Cara 8, 85340
       Herceg Novi
  +382 31 321 770
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  

Follow us

                           

ig-logo-email.png

              87772655_87772653.jpg

 

Romani bibliography

Romska-literatura