Nova faza ROMACTED programa predstavljena rukovodstvu Opštine Tivat

Članovi ROMACTED tima koji čine projektna službenica Savjeta Evrope Milica Kovačević i izvršni direktor NVO Mladi Romi Samir Jaha, održali su 22. juna u Opštini Tivat inicijalni sastanak sa predsjednikom Opštine Željkom Komnenovićem, kao i njegovim timom,  podpredsjednicima Opštine Goranom Božovićem i Vladimirom Asićem, sekretarkom za društvene djelatnosti Borkom Mršulja, kao i Patriciom Pobrić menadžerkom Opštine. Sastanku je prisustvovao i predstavnik Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Sokolj Beganaj.

Opširnije...

Novo dječije igralište i za najmlađe sugrađane na Vrelima Ribničkim

Ekipe gradskog preduzeća Zelenilo d.o.o. završile su radove na izgradnji dječijeg igrališta na Vrelima Ribničkim. Na novom igralištu, na podlozi od tartana ugrađen je mobilijar i to: dupla ljuljaška, njihalica i tobogan sa kulom. Prostor je oplemenjen sadnicama drveća, a ugrađen je i novi parkovski mobilijar. U cilju povećanja stepena bezbjednosti djece, ali i očuvanja mobilijara i ovo dječije igralište je ograđeno zaštitnom ogradom.

Sredstva za opremanje dječjeg igrališta obezbijeđena su jednim dijelom kroz program ROMACTED, zajedničku inicijativu Evropske komisije i Savjeta Evrope, koji se implementira na području Zapadnog Balkana.

Opširnije...

Podijeljeno 100 paketa pomoći za 71 porodicu u Herceg Novom

NVO Mladi Romi kroz ROMACTED program koji realizuje Savjet Evrope i naša organizacija, a finansira Evropska komisija i Savjet Evrope, organizovala je 21. novembra 2020. godine, dodjelu paketa pomoći namijenjene romskoj zajednici u Herceg Novom.

Pomoć koja je raspodijeljena 71 porodici, sadrži 100 paketa hrane od po 35 kg po paketu, 100 paketa sa proizvodima za ličnu higijenu od po 10 kg, kao i 30 dječjih paketa od po 6 kg, u kojima su hrana, slatkiši i kozmetika.

Opširnije...

Počela izgradnja dječijeg igrališta na Vrelima Ribničkim

U podgoričkom naselju Vrela Ribnička juče je počela izgradnja dječijeg igrališta, a ovu aktivnost NVO Mladi Romi sprovodi u saradnji sa Zelenilom Podgorica d.o.o. i Sekretarijatom za socijalno staranje Glavnog grada.

Opširnije...

RE srednjoškolcima u Baru vaučeri za kupovinu odjeće, obuće ili udžbenika

NVO Mladi Romi je kroz ROMACTED program koji realizuje Savjet Evrope i naša organizacija, a finansira Evropska komisija i Savjet Evrope, podržala RE srednjoškolce u Baru.

 

Opširnije...

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi