Sastanak sa rukovodstvom Osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“ u Baru

Na inicijativu organizacije Mladi Romi organizovan je sastanak sa direktorom škole Mustafom Peročevićem. Sastanku je prisustvovao i predstavnik Opštine Bar Naser Kraja, koji je i kontakt osoba ROMACTED programa za Bar. Prisustvo je uzela i članica romske zajednice iz Bara, Vasvija Tuša.

 

 

Naša organizacija je prethodno uputila dopis Ministarstvu prosvjete u kojim je zatražena saglasnost za angažovanje romske saradnice u socijalnoj inkluziji u oblasti obrazovanja.

Kako smo dobili pozitivan odgovor Ministarstva, a u namjeri da angažman u najkraćem roku započne saradnica za obrazovanje u navedenoj školi, organizovan je je sastanak na kom smo govorili o sljedećem temama:

  • Direktor škole je takođe uputio zahtjev za angažovanje saradnika i od strane Ministratsva prosvjete su date preporuke o regulativi koja treba da se ispuni da bi angažovanje saradnika bilo moguće.
  • Prema dostupnim podacima, u opštini Bar ima više od 70 učenika romske populacije, što je jedan od uslova za angažovanje saradnika u obrazovanju,
  • Postoje dvije osobe iz Bara koje su romske nacionalnosti, koje imaju završenu obuku i licencu i ispunjavaju uslove da mogu raditi kao medijatori u obrazovanju
  • Obišli smo prostoriju koji bi romska saradnica mogla da koristi za rad u školi, a koju je neophodno opremiti kancelarijskom i tehničkom opremom.

Zalkjučeno je da će se u najkraćem roku omogućiti angažovanje saradnice u obrazovanju, a da će NVO Mladi Romi obezbijediti sredstva za opremanje prostorije za obezbjeđivanje uslova za kvalitetan rad medijatorke u obrazovanju.

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi