Alati za romsko-egipćansku zajednicu u Beranama

NVO Mladi Romi je kroz ROMACTED program koji realizuje Savjet Evrope i naša organizacija, a finansira Evropska komisija i Savjet Evrope, 7. novembra posjetila romsko-egipćansku zajednicu u Beranama.

 

 

Na osnovu ličnih zahtjeva pojedinaca, a radi poboljšanja njihovih izvora prihoda, tom prilikom je za 50 korisnika uručeno 125 komada električnih i ručnih alata ukupne vrijednosti 3.541,09 eura bez PDV-a.

Proteklog mjeseca naša organizacija je takođe uz podršku ROMACTED programa u OŠ „Radomir Mitrović“ u Beranama svečano otvorila kancelariju za saradnike u socijalnoj inkluziji RE u obrazovanju.

Savjet Evrope i NVO Mladi Romi su u saradnji sa Opštinom Berane i drugim relevantnim akterima inicirali i kreirali novi Lokalni akcioni plan za integraciju Roma i Egipćana za period 2019-2023. koji je usvojen. Navedeni dokument predstavlja platformu lokalne politike prema svim važnim pitanjima koja su od značaja za suštinsku i održivu integraciju romske i egipćanske zajednice u javni život i razvoj opštine.

 

 

 Program ROMACTED finansira Savjet Evrope i Evropska unija, dok je NVO Mladi Romi partnerska organizacija u implementaciji. Program se sprovodi u sedam zemalja Zapadnog Balkana i Turskoj, u ukupno 64 opštine, a u Crnoj Gori u osam opština.

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi