Pomoć u hrani i higijeni za 83 RE porodice u Ulcinju

U utorak, 31. marta 2020. godine NVO Mladi Romi je u Opštini Ulcinj, podijelila 5 390 kilograma pomoći u osam naselja u kojima živi RE zajednica: Bijela gora, Pinješ, Totoše, Kolomza, Kodre, Štoj, Darza i MUP barake. Za ovu Opštinu opredijeljeno je 110 paketa hrane od po 17 kg po paketu, 110 paketa higijene od po 7 kg po paketu i 110 vreća brašna, od po 25 kg.

Ukupno je utrošeno 3 635 EUR. Sredstva su obezbijeđena posredstvom Evropske Komisije i Savjeta Evrope, kroz ROMACTED program.

         

Distribucija pomoći vršena je uz pomoć volontera Crvenog krsta i volontera iz romske zajednice zajedno sa romskim facilitatorom.

Program ROMACTED se sprovodi u zemljama Zapadnog Balkana (Crna Gora, Srbija, BiH, Kosovo, Albanija, Makedonija) i u Turskoj u više od 60 opština s ciljem poboljšanja položaja Roma i Egipćana na lokalnom nivou. U Crnoj Gori, ovaj program realizuje se u osam opština: Berane, Bijelo Polje, Nikšić, Podgorica, Herceg Novi, Tivat, Bar i Ulcinj. Partnerska organizacija  za Crnu Goru je NVO Mladi Romi.

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi