ROMACTED - Drugi Nacionalni savjetodavni sastanak

U Podgorici je 11.oktobra 2019. godine održan drugi po redu Nacionalni savjetodavni sastanak u okviru ROMACTED programa. Sastanku su prisustvovali predstavnici opština uključenih u program, facilitatori, eksperti koje je angažovao Savjet Evrope, kao i predstavnici državnih institucija i međunarodnih organizacija. Takođe, na sastanku su bili prisutni članovi ROMACTED tima iz Strazbura i Podgorice.

 Na sastanku su prezentovane dosadašnje i planirane aktivnosti Institucionalnih radnih grupa (IWG) i Akcionih grupa iz zajednice (CAG). Izvršni direktor naše organizacije i focal point u programu, Samir Jaha, aktivno je učestvovao u diskusiji kao moderator. Uz to, na sastanku su predstavljeni i rezultati analize servisa koji se pružaju romskoj i egipćanskoj zajednici, kao i nalazi situacione analize koja je urađena u svakoj opštini obuhvaćenoj programom.

Program ROMACTED je zajednički program Evropske unije i Savjeta Evrope, i obuhvata 8 crnogorskih opština: Bar, Berane, Bijelo Polje, Herceg Novi, Nikšić, Podgorica, Tivat i Ulcinj. Program realizuju Programska kancelarija Savjeta Evrope u Podgorici i NVO ''Mladi Romi''.

 

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi