Sastanak sa predsjednikom opštine Tivat

Članovi ROMACTED tima su održali sastanak sa predstavnicima opštine Tivat 12. oktobra 2018. godine u prostorijama opštine.

Sastanku su, ispred ROMACTED tima prisustvovali šefica Programske kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici Angela Longo, Focal point programa ROMACTED Samir Jaha, facilitatorka za opštinu Tivat Nedjeljka Sindik i izvršni direktor NVO Udruženje Egipćana iz Tivta Džafer Brahimi. Ispred opštine Tivat su sastanku prisustvovali predsjednik opštine Prof. Dr Siniša Kusovac i sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalno staranje i ujedno kontakt osoba ispred opštine za ROMACTED Darka Ognjanović.

Na sastanku se govorilo o sprovedenim aktivnostima u opštini Tivat u protekla tri mjeseca, poput formiranja CAG-a i podnošenja inicijativa opštini u ime Grupe. Na sastanku se takođe govorilo i o izdvajanju sredstava za rješavanje problema pripadnika RE populacije. 

Zaključak je da će facilitatorka nastaviti da se sastaje sa predstavnicima opštine gdje će predstavljati inicijative koje podnose članovi CAG-a, kao i da će se ozbiljnije pristupiti u pogledu rješavanja podnešenih inicijativa.

 

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi