Aktivnosti programa ROMACTED u opštini Tivat

U periodu između jula i septembra 2018. godine, sprovedene su brojne aktivnosti koje se tiču romske zajednice u opštini Tivat. Posjete su, u razmaku od nekoliko dana obavljene u naseljima 7. jul, Lovanja, Gradiošnica i Vrijes,

Sa stanovništvom su obavljeni razgovori o aktuelnim problemima sa kojima se susrijeću kao i o formiranju CAG-a (Lokalne grupe za akciju).

Dogovoreno je da se nakon posjete opštini formira CAG koji će biti sačinjen od predstavnika svih naselja u Tivtu u kojima žive pripadnici romske i egipćanske populacije.

U navedenom periodu je održan i sastanak sa predstavnicima opštine Tivat. Sastanku su prisustvovali kontakt osoba ispred opštine za program ROMACTED, gospođa Darka Ognjanović koja je ujedno i sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalno staranje u opštini Tivat, zatim Kristina Petrović koja je Savjetnica za socijalna pitanja u opštini i Ivona Vukajlović, Savjetnica za pitanje manjina.

Sastanak je održan u prostorijama opštine gdje je facilitatorka predstavila program ROMACTED kao i plan aktivnosti koji će se sprovoditi.

Dogovoreno je da opština formira timove koji će sprovoditi nadgledanje implementacije Lokalnog plana za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana za period 2017-2021 i koji će sačinjavati Institucionalnu radnu grupu (IWG).

 

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi