PRODUŽEN JAVNI POZIV ZA ODABIR 30 SAKUPLJAČA SEKUNDARNIH SIROVINA ZA DODJELU ALATA

NVO Mladi Romi raspisuje javni poziv kojim će sakupljačima sekundarnih sirovina biti omogućeno da dobiju alate i opremu za unapređenje njihovog prihoda i posla.

Ovim projektom će biti odabrano 30 korisnika kojima će biti dodijeljeni paketi radnog alata u vrijednosti od 500 dolara (po paketu), odnosno 425 eura. Obezbeđivanje ovih kompleta doprinjeće većoj produktivnosti, ali prije svega boljoj bezbjednosti na radu i zaštiti zdravlja.

 

Ko se može prijaviti na ovaj javni poziv?

Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti pojedinci sa teritorije Crne Gore (Podgorica, Bijelo Bolje, Berane, Nikšić, Herceg Novi, Ulcinj, Bar, Budva, Kotor, Tivat, Cetinje, Rožaje, Pljevlja), a koji se aktivno bave sakupljanjem i obradom sekundarnih sirovina.

 

Kako se prijaviti na ovaj javni poziv?

Svi zainteresovani kandidati će moći da se prijave putem jednostavnog obrasca koji sadrži osnovne podatke o korisnicima, njihovom pravnom i socijalnom statusu, a moći će da navedu i sve potrebne alate koji su im potrebni za rad, ukupne vrednosti do 425 evra.

Zahtjev za dodjelu alata može biti i u nižoj vrijednosti od 425 € po osobi, što će omogućiti da eventualno bude i veći broj korisnika.

 

 

Za prijavu na ovaj poziv neophodno je popuniti i poslati Zahtjev koji se nalazi u prilogu ovdje: Zahtjev

Novi rok za slanje popunjenog zahtjeva je najkasnije do 06. 06. 2022. godine do 16h, koji mogu biti dostavljeni facilitatorima fokus grupa u njihovim opštinama, sa kojima su prethodno imali sastanke.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , ili pozivom na brojeve 020/221-193 i 067/311-760.

 

 

Nakon procesa prijave, i arhiviranja prijava, izvršiće se proces selekcije. U okviru procesa selekcije, posebna pažnja će se posvetiti nezaposlenim licima kao i pravnom statusu kandidata kako bi se obezbijedili alati i za raseljene i za domicilne pripadnike romske i egipćanske zajednice, kako bi 50% svake grupe bilo podjednako zastupljeno u procesu dodjele alata.

 

 

Ova aktivnost dio je projekta Podrška RE sakupljačima sekundarnih sirovina, a koji je podržan od strane Ambasade SAD-a u Crnoj Gori kroz Julia Taft program. Cilj projekta je poboljšanje radnih prava sakupljača sekundarnih sirovina u Crnoj Gori, tj. poboljšanje zapošljivosti, radnih mogućnosti i uslova rada sakupljača sekundarnih sirovina u Crnoj Gori.

 slika sekundarnih sirovina ns

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg