RADIONICA O MOTIVACIJI U OBRAZOVANJU

NVO Mladi Romi organizovala je 30. juna 2021. godine u prostorijama Osnovne škole „Savo Pejanović“ radionicu o motivaciji u obrazovanju za učenike iz RE populacije. Radionicu je vodila Nada Mitrović, pedagogica u Osnovnoj školi „Mileva Lajović Lalatović“ u Nikšiću. Radionica je organizovana u sklopu projekta Podrška u učenju za srednjoškolce romske i egipćanske populacije koji sprovodi NVO Mladi Romi, a finansira kancelarija Unicefa u Crnoj Gori.

Radionici je prisustvovalo četrnaest učenika/ca iz romske i egipćanske populacije koji su školske 2020/2021. godine završili deveti razred osnovne škole i od naredne školske godine, pohađaće neku od srednjih škola u Podgorici. Na radionici oni su govorili o svojim planovima za budući period, ujedno su predstavili i svoje ciljeve u pogledu na obrazovanje. Takođe, na radionici su radili i praktične vježbe kako da sve faktore koje ih remete u ostvarenju svojih planova predvide na početku ili ukoliko ne mogu uticati na njih, da svoje planove prilagode datim okolnostima. Učesnici/ce su na kraju iskazali veliko zadovoljstvo što su imali prilike da učestvuju na radionici i to baš u ovom periodu koji je za njih od posebnog značaja.

0101 nada mitrovic radionica

 

Projekat Podrška u učenju za srednjoškolce romske i egipćanske populacije ima za cilj da spriječi rano napuštanje školovanja RE učenika upisanih u prvi razred srednjih škola, poboljšanje njihovog cjelokupnog školskog uspjeha a kraju razreda, kroz pružanje mentorske podrške, radionice koje će pomoći učenicima u podizanju nivoa informisanosti o određenim temama kao i kroz pružanje vršnjačke podrške u učenju.

 

Autor objave:

Miloš Knežević, koordinator projekata u NVO Mladi Romi

 

 

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg