NVO Mladi Romi organizovala radionicu o reproduktivnom zdravlju u Srednjoj školi za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“

NVO Mladi Romi u Srednjoj školi za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ u Podgorici organizovala je radionicu o reproduktivnom zdravlju.

 

 

 

 

Predavanje je održala psihološkinja, omladinska radnica i izvršna direktorica NVO Prima Aida Perović-Ivanović.

Razbijajući tabue o ovoj temi romsko-egipćanski, kao i učenici iz većinske populacije aktivno su učestvovali u debati kroz zanimljiva pitanja na koja su imali spremne odgovore.

Perović-Ivanović govorila je o tome kako mladi u Crnoj Gori gledaju na svoje tijelo, naročito pod uticajem fotošopiranih fotografija, marketinga i trendova.

Ona je istakla važnost brige i njege za očuvanje zdravlja reproduktivnih organa. Sa učesnicima je diskutovano o zaštiti prilikom seksualnog odnosa, zabludama i lažnim informacijama koje vladaju među omladinom o ovim temama.

Radionica je održana u okviru projekta „Podrška u učenju za učenike romske i egipćanske populacije“ koji podržava kancelarija Unicefa u Crnoj Gori, a sprovodi NVO Mladi Romi.

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg