NVO Mladi Romi obezbijedila nove udžbenike i autobuske karte za romske srednjoškolce

NVO Mladi Romi na zahtjev romsko-egipćanskih učenika obezbijedila je nove udžbenike za 62 srednjoškolca širom Crne Gore.

 

 

Nakon završetka školske godine, učenici će udžbenike vratiti u školsku biblioteku, odakle će moći da ih preuzmu naredne generacije RE učenika.

Donacija je omogućena kroz projekat „Unapređenje pristupa i učešća romskih učenika u srednjem obrazovanju i prelasku na tržište rada“ koji finansira Romski obrazovni fond i Evropska unija.

Iz ove organizacije ističu da su protekle sedmice za 60 romskih srednjoškolaca kroz isti projekat obezbijeđene i mjesečne autobuske karte za naredna tri mjeseca (mart, april, maj).

 

Od anonimnog donatora za 75 učenika prvog razreda srednje škole stigao je školski materijal.

Udžbenici, školski materijal i autobuske karte neophodna su osnova za dalji napredak romske djece.

U programe obrazovanja koje ova organizacija sprovodi uključeno je 150 romsko-egipćanskih srednjoškolaca koje prati 48 mentora. Mentori su nastavnici, psiholozi, pedagozi koji im pružaju podršku, rade na povećanju motivacije za nastavak školovanja, prate njihov rad vodeći računa o specifičnim potrebama učenika.

NVO Mladi Romi treću godinu zaredom sprovodi program mentorske podrške za sve RE srednjoškolce u Crnoj Gori.

Sa Romskim obrazovnim fondom i Evropskom unijom ovaj program sprovode već treću godinu, a od ove školske godine podrška je obezbijeđena i od kancelarije Unicefa u Crnoj Gori.

 

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg