restorani podgoricacar rental montenegro

Društvena igra: Kako unaprijediti transparentnost i odgovornost u NVO-ima?

U cilju uspostavljanja kriterijuma transparentnosti i odgovornosti romskih i pro-romskih nevladinih organizacija, NVO Mladi Romi realizuje društvenu igru ''Kriterijumi transparentnosti'', podržanu od strane Evropske komisije i Višegrad fondacije, a u saradnji sa ERGO mrežom. Ideja igre je da posluži kao sredstvo putem kojeg se na interesantan način skreće pažnja na važna pitanja transparentnosti i odgovornosti u radu organizacija. Ciljevi igre su:

  • Podići svijest o pitanjima transparentnosti i odgovornosti vezanih za organizacije civilnog društva;
  • Razviti ideje kako postati transparentnija i odgovornija organizacija civilnog društva;
  • Inicirati proces razmišljanja o uspostavljanju internih pravila koja će unaprijediti transparentnost i odgovornost organizacije civilnog društva.

Transparentnost i odgovornost organizacija civilnog društva su od izuzetnog značaja, jer transparentne i odgovorne organizacije pokazuju ozbiljnost u svom djelovanju i ostavljaju utisak pouzdanog partnera, a istovremeno imaju pravo da transparentnost i odgovornost u radu zahtijevaju i od drugih organizacija i institucija.

Sve organizacije koje su zainteresovane za igru, mogu da nas kontaktiraju na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefon: 020 221 193.

 

PA_4.JPG

Interesno

Prev Next

VESELIN SEJDOVIĆ - NEKAD I SAD

Nekada je plesao sa prelijepom Merimom Isaković, a danas "pleše" po nikšićkim lokalima i prosi. Veselin Sejdović, šezdesettrogodišnji Nikšićanin, jedan od rijetkih kazandžija u gradu pod Trebjesom, 1979. godine bio je statista u čuvenom filmu Živka Nikolića “Jovana Lukina”.

SVJETSKE ZVIJEZDE ROMSKOG PORIJEKLA

Indiju su napustili u 10. vijeku, a danas uglavnom naseljavaju Evropu. Prema nekim podacima ima ih oko 10 miliona i to najviše u Rumuniji (550.000), Bugarskoj (350.000) i Češkoj (210.000),...

ROMSKI PJESNIK IZ CRNE GORE – RUŽDIJA SEJDOVIĆ

Ruždija Ruso Sejdović, koji je rođen u Kučima (Liješta) kod Podgorice, a živi i radi u Njemačkoj, jedan je od rijetkih Roma sa ovih prostora koji piše i stvara na...

SLAVNA ROMSKA UMJETNICA – ESMA REDŽEPOVA

Velika i neponovljiva ESMA REDŽEPOVA, UNESCO-va ambasadorka, koja je dva puta predložena za Nobelovu nagradu za mir. Kraljica romske muzike i Roma, iza sebe ima svjetsku reputaciju koju je stvarala...

Romacted

Trenutno nema clanaka