restorani podgoricacar rental montenegro

Održan seminar na temu ,,Odnosi sa javnošću"

Seminar Odnosi sa javnošću organizovan je u periodu 01-03.07.2016. od strane NVO Mladi Romi. Seminar predstavlja dio aktivnosti koje se implementiraju u skolopu projekta „Jačanje javnog aktivizma Roma –Ujedinjeni možemo više“ koji je podržan od strane Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

Ovom prilikom predavači su bili Profesor Radoje Cerović i producent Mirko Bošković.
Na pomenutom trodnevnom seminaru, učešće su uzeli mladi aktivisti i aktivistkinje iz RE zajednice koji su interaktivnim radom sa trenerima doprinjeli uspješnom završetku seminara. Složenost tematike odnosa sa javnošću kao i široki opseg oblasti koje su povesane sa tematikom su im predočeni, kroz teorijski i praktični dio.

Teme seminara su obuhvatile međuljusku komunikaciju, pravila komunikacije, relacije na kojima pojedinac komunicira, koliko emocije opredjeljuju komunikaciju, kako se osloboditi treme i zauzeti stav. Korišćeni su i direktni primjeri kako se komunikacija prilagođava svrsi, kako ne prenijeti pogrešnu poruku, na koji način iskoristiti društvedne mreže u pozitivnom smislu.

Učesnici su bili uključeni u cijeli tok seminara, imali su priliku da postavljaju pitanja, da podijele svoja iskustva. Svaki od učesnika je ohrabren da iznese svoje dosadašnje dileme po pitanju odnosa sa javnošću i da dobije obrazloženje i savjete po pitanju istog.

FB_IMG_1467797497063.jpg

Integracija Roma 2020

Romi u medijima

medijiromi

Zanimljivosti

Prev Next

VESELIN SEJDOVIĆ - NEKAD I SAD

Nekada je plesao sa prelijepom Merimom Isaković, a danas "pleše" po nikšićkim lokalima i prosi. Veselin Sejdović, šezdesettrogodišnji Nikšićanin, jedan od rijetkih kazandžija u gradu pod Trebjesom, 1979. godine bio je statista u čuvenom filmu Živka Nikolića “Jovana Lukina”.

SVJETSKE ZVIJEZDE ROMSKOG PORIJEKLA

Indiju su napustili u 10. vijeku, a danas uglavnom naseljavaju Evropu. Prema nekim podacima ima ih oko 10 miliona i to najviše u Rumuniji (550.000), Bugarskoj (350.000) i Češkoj (210.000),...

ROMSKI PJESNIK IZ CRNE GORE – RUŽDIJA SEJDOVIĆ

Ruždija Ruso Sejdović, koji je rođen u Kučima (Liješta) kod Podgorice, a živi i radi u Njemačkoj, jedan je od rijetkih Roma sa ovih prostora koji piše i stvara na...

SLAVNA ROMSKA UMJETNICA – ESMA REDŽEPOVA

Velika i neponovljiva ESMA REDŽEPOVA, UNESCO-va ambasadorka, koja je dva puta predložena za Nobelovu nagradu za mir. Kraljica romske muzike i Roma, iza sebe ima svjetsku reputaciju koju je stvarala...