• Slide1
  Slide1
 • Slide10
  Slide10
 • Slide4
  Slide4
 • Slide11
  Slide11
 • Slide9
  Slide9

News

Shema malih grantova 2019: Održana obuka za narativno i finansijsko izvještavanje i potpisan ugovor – ''Centar za afirmaciju RE populacije'' i ''REA Nikšić''

Projektni tim NVO ''Mladi Romi'' posjetio je 20. septembra 2019. dvije romske organizacije iz Nikšića: ''Centar za afirmaciju RE populacije'' i ''REA Nikšić''. Povod posjete bio je potpisivanje ugovora za dodjelu sredstava iz sheme malih grantova, kao i obuka predstavnika ovih organizacija o narativnom i finansijskom izvještavanju o sprovođenju projekta.

 

Tom prilikom, projektni tim obučio je prisutne o EU pravilima vezanim za finansijski menadžment, o komponentama finansijskog izvještavanja i finansijskoj dokumentaciji koju je potrebno priložiti uz svaku aktivnost. Takođe, projektni tim predstavio je pravila narativnog izvještavanja i pravila vidljivosti prilikom organizacije aktivnosti i kreiranja projektnih materijala. Prisutnim predstavnicima organizacija, koje će u partnerstvu sprovoditi projekat, uručena je i brošura ''Kriterijumi transparentnosti i vidljivosti nevladinih organizacija'' u čijoj izradi je NVO ''Mladi Romi'' učestvovala kao dio međunarodne ERGO mreže.

Cilj projekta ''Mladi predstavljaju sebe i svoju kulturu – mi smo tu!'' koji je podržan sredstvima u iznosu od 3050,00 eur, je osnaživanje mladih Roma i Romkinja da aktivno učestvuju u promovisanju romske kulture, kao i ličnih pozitivnih primjera i primjera iz svoje zajednice. Kroz projekat je predviđena organizacija forum teatra i interaktivnog sajma romske kulture, a kroz sprovođenje ovih aktivnosti težiće se uspostavljanju sistemske i kontinuirane saradnje sa lokalnim obrazovnim i kulturnim institucijama, prevashodno u cilju boljeg povezivanja između romske i većinske zajednice, te vidljivije promocije kulture Roma i Romkinja na lokalnom nivou.

Pružanje podrške nevladinim organizacijama kroz shemu malih grantova sprovodi NVO ''Mladi Romi'' kao nacionalni partner iz Crne Gore, u saradnji sa vodećim partnerom Roma Active Albania, kroz regionalni projekat ''Zajednička inicijativa za jačanje romskog civilnog sektora na Zapadnom Balkanu i u Turskoj'', koji finansira Evropska unija.

 

     

ROMACTED

romacted-logo

United we reach more!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Scholarships for Roma high school students

baner_ref_projekat.jpg

JIERCSWBT

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Roma in media

medijiromi

Contact

NGO Young Roma
  Office in Podgorica
       Ulica Bratstva i jedinstva 19/8
       81000 Podgorica
  +382 20 221 193
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
  Office in Herceg Novi
       Ulica Marka Cara 8, 85340
       Herceg Novi
  +382 31 321 770
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  

Follow us

                           

ig-logo-email.png

              87772655_87772653.jpg

 

Romani bibliography

Romska-literatura