Romi žele svog predstavnika u Skupštini CG (Portal Kodex)

Romska zajednica u Crnoj Gori želi da u budućnosti ima svog autentičnog predstavnika u Skupštini Crne Gore, a uvjerenja su da je to moguće, saopštio je danas izvršni direktor NVO "Mladi Romi“ Samir Jaha.

Jaha je u susret međunarodnom Danu Roma razgovarao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem. Čelnik crnogorskog parlamenta poručio je da država Crna Gora ulaže sve napore, kako bi na najbolji način zaštitila ljudska i manjinska prava.

"Današnji sastanak održan je u sklopu obilježavanja 8. aprila, Dana Roma. Najranjivija kategorija, Romi i Egipćani, treba da budu predmet naše pažnje. Crna Gora ulaže napore u cilju zaštite ljudskih i manjinskih prava. Mladi i obrazovani Romi predstavljaju pokretačku snagu romske populacije. Crnogorska Skupština pokazuje koliko je otvorena za svaku inicijativu društva i mladi Romi uvijek imaju otvorena vrata Skuštine“, kazao je Ivan Brajović, javlja agencija Anadolija.

Izvršni direktor NVO "Mladi Romi“ Samir Jaha kazao je da je na sastanku bilo riječi o problemima sa kojima s susreće romska populacija.

"Naša želja jeste da mi kao romska zajednica u budućnosti imamo svog autentičnog predstavnika u parlamentu, vjerujem da će to biti moguće. Razgovarali smo o pitanjima i problemima sa kojima se susreće romska zajednica u Crnoj Gori. U susret Danu Roma, naša organizacija će organizovati konferenciju o temi inkluzije Roma, sa fokusom na stanovanje, sa namjerom da upoznamo koje su to oblasti u kojima treba raditi, kako bi Romi postali ravnopravni u ovom društvu“, kazao je Jaha.

ROMACTED

romacted-logo

United we reach more!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Scholarships for Roma high school students

baner_ref_projekat.jpg

JIERCSWBT

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg