restorani podgoricacar rental montenegro

Konkurs za prijavu za " Predsjednik/ca opštine koji/a je svojim zalaganjem u najvećoj mjeri unaprijedio/la položaj romske i egipćanske manjine u opštini"

NVO Mladi Romi objavljuje kampanju za odabir Predsjednika/ce opštine koji/a je svojim zalaganjem u najvećoj mjeri unaprijedio/la položaj romske i egipćanske manjine u opštini. Cilj konkursa je jačanje dijaloga između opština i romskih zajednica i predstavljanje primjera dobre prakse kada je u pitanju unapređenje položaja romske i egipćanske manjine.

 

Konkurs je objavljen u okviru  projekta Zajednička inicijativa za osnaživanje romskog civilnog sektora na Zapadnom Balkanu i Turskoj koji je usmjeren na uspostavljanje struktura koje će olakšati romskom civilnom sektoru da aktivno učestvuje u lokalnoj i nacionalnoj politici i procesu donošenja odluka i uspostavljanje konstruktivnog sistematskog dijaloga između vlasti i romskih nevladinih organizacija.

Crna Gora je jedna od pet država u kojoj će se sprovesti pomenuta kampanja. Dakle, osim u Crnoj Gori kampanja će se sprovesti i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji i rezultiraće odabirom 5 predsjednika/ca opština koji/e su doprinjeli/e unapređenju položaja romske i egipćanske manjine. Rad odabranih predsjednika/ca će predstavljati primjer dobre prakse koji će biti promovisan kako na lokalnom i nacionalnom, tako i na regionalnom nivou, a odabrani predsjednik/ca će učestvovati u studijskoj posjeti Briselu u Martu 2018.

Stojimo na raspolaganju za dodatna pitanja. Možete nas kontaktirati putem poziva na telefon 020/221-193 ili putem mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Tekst konkursa možete preuzeti OVDJE.

NVO Mladi Romi

Did you know?

Prev Next

VESELIN SEJDOVIĆ - NEKAD I SAD

Nekada je plesao sa prelijepom Merimom Isaković, a danas "pleše" po nikšićkim lokalima i prosi. Veselin Sejdović, šezdesettrogodišnji Nikšićanin, jedan od rijetkih kazandžija u gradu pod Trebjesom, 1979. godine bio je statista u čuvenom filmu Živka Nikolića “Jovana Lukina”.

FAMOUS CELEBRITIES OF ROMANI ORIGIN

They left India in the 10th century, and today mostly inhabit the Europe. According to some data, there are about 10 million of them, mostly in Romania (550.000), Bulgaria (350...

ROMANI POET FROM MONTENEGRO - RUŽDIJA SEJDOVIĆ

Ruždija Ruso Sejdović, who was born in Kuči (Lijesta) near Podgorica, and lives and works in Germany, is one of the few Roma in this region who writes and produces...

FAMOUS ROMANI ARTIST - ESMA REDŽEPOVA

Great and unique ESMA REDŽEPOVA, UNESCO ambassador, who was twice nominated for the Nobel Peace Prize, te Queen of Romani music and Roma, has a worldwide reputation, which was created...

Romacted

Trenutno nema clanaka