O aktivizmu Roma, stoniserima i šahu [RTCG]

„Jačanje javnog aktivizma Roma-Ujedinjeni možemo više“, naziv je projekta Mladih Roma kojeg podržava Evropska komisija, posredstvom Delegacije EU U Crnoj Gori. Tim povodom gost Jutarnjeg programa je Samir Jaha NVO Mladi Romi.

Tivat će biti domaćin balkanskog šampionata za mlade stonotenisere, a biće održan u maju ove godine. Naši gosti: predsjednik stonoteniskog saveza Crne Gore Ratko Dedić i Dušan Bulatović stonoteniser Golden plejera.

U cilju unapređenja stručnog kadra, Šahovski savez Crne Gore je, u saradnji sa Sudijskom organizacijom Svjetske šahovske federacije (FIDE), organizovao od krajem februara seminar za šahovske sudije u Hotelu City, u Podgorici. O detaljima razgovaramo sa Borom Miljanićem generalnim sekretarom Šahovskog saveza Crne Gore.

 

Prvenstvo Crne Gore u krosu 58. po redu biće održano u subotu 5. marta u Podgorici. Naš gost je Milan Madžgalj, generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore.

Informacija za ribolovce da ribolovna sezona počinje 1. aprila i traje do 1. novembra. Pored toga pričamo o uticaju Fly fishinga na turizam i ukupnu ponudu sa Sretenom Kavarićem predsjednikom i Željkom Bukilićem sportskim direktorom.

U Pećinskom parku Grabovača u Hrvatskoj krajem februara okupilo se oko osamdeset predstavnika nacionalnih parkova i parkova prirode iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Srbije, Makedonije i Albanije. Glavni razlog njihovog susreta jeste određivanje indeksa zaštićenih područja, odnosno pronalazak najboljeg načina praćenja interakcije između zaštićenih područja i lokalne zajednice. O tome jutros pričamo sa Lidijom Brnović iz Parkova Dinarida.

Jutros najavljujemo manifestaciju „Spičanska svadba“ koja će biti održana 20.marta u Sutomoru. O tome i drugim temama pričamo sa Slobodankom Hrvatin NVO Novo i ljepše Sutomore, Vladimir Lukšić, ekonomista,publicista i Ognjen Vučević,predstavnik KUD Jedinstva.

Manifestacija Dani Bihorskog ćilima 4. i 5. u Podgorici u prostorijama Turskog kulturnog centra. Pokrovitelj Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija. Naši gosti: Džihan Ozdemir, direktor Turskog kulturnog centra, Samir Agović, predsjednik opštine Petnjica i Ismet Latić, menadžer projekta.

U Jutarnjem i sevisne informacije, price sa terena, aktuelne teme, Art Zanimljivosti.

Emisiju uredjuje i vodi: Nemanja Pavićević

Urednik redakcije : Aleksandar Mirković

Izvor: http://www.rtcg.me/vijesti/servisne-informacije/121126/o-aktivizmu-roma-stoniserima-i-sahu.html

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg