378 paketića djeci romske populacije iz kampova Konik [Vijesti]

Rotari-pokloni

Crveni krst Crne Gore je danas, 30. decembra, organizovao podjelu Rotari i novogodišnjih paketića, za djecu RE (Romi, Egipćani) populacije, predškolskog i školskog uzrasta, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Paketići, koje već trinaest godina tradicionalno obezbjeđuju Rotari klubovi Crne Gore u saradnji sa Rotary klub-om iz Sautemptona (district 1110), podijeljeni su za 200 učenika 1, 2. i 3. razreda gradskih škola „Savo Pejanović“, „Marko Miljanov“, „21. maj“, „B.V. Podgoričanin“, „Vuk Karadžić“ i „Vladimir Nazor“.

Pored toga, novogodišnji, slatki paketići uručeni su za 178 djece predškolskog uzrasta, koja pohađaju „otvorene dječije igraonice“ u oba kampa, koje je Crveni krst Crne Gore obezbijedio kroz projekat koji finansira Danski Crveni krst.

Iz Crvenog krsta Crne Gore je saopšteno da se podjela paketića za djecu iz izbjegličkih kampova na Koniku tradicionalno dodjeljuju pripadnicima RE populacije kako bi se izbjegla segregacija djece i kako bi, kao i svi njihovi vršnjaci širom Crne Gore, uživali u predstojećim praznicima. Na ovaj način se pomaže i njihovim roditeljima koji najčešće nijesu u mogućnosti da djeci obezbijede paketiće, koji su glavni razlog njihovih osmijeha u prazničnim danima.

Poklonima su se najviše obradovali polaznici predškolskih aktivnosti, koji su od Deda Mraza zatražili ispunjenje želja.     

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg