Kampanja ''Neznane heroine''

Naša organizacija sprovela je nacionalnu kampanju povodom Nagrade Evropske unije za integraciju Roma na Zapadnom Balkanu i u Turskoj za 2019. godinu koja nosi naziv ''Neznane heroine''. Ove godine, nagrada je posvećena ženama iz romske zajednice koje su svojim radom i angažmanom dale doprinos svojoj zajednici. Alternativno, nagrada je namijenjena Romkinjama angažovanim u civilnom sektoru. U svrhu promovisanja nagrade, organizovano je 5 sastanaka tokom kojih su podijeljeni promotivni materijali i prezentovani ideja i cilj nagrade.

Sastanci su organizovani u Nikšiću, Bijelom Polju, Podgorici, Herceg Novom i Petrovcu. Zainteresovane kandidatkinje su tokom desetodnevne kampanje mogle da saznaju sve o načinu prijavljivanja, neophodnoj pratećoj dokumentaciji, rokovima i kriterijumima za odabir.

Naša organizacija je za nagradu kandidovala Elmu Šahman, mladu aktivistkinju iz Bijelog Polja koja 5 godina volontira u svojoj zajednici i daje značajan doprinos svojoj zajednici kroz pomoć djeci u procesu njihovog školovanja i motivisanju ostalih članova svoje zajednice da prepoznaju značaj redovnog i kvalitetnog obrazovanja. Značaj Elminog djelovanja prepoznat je kroz višegodišnju saradnju sa civilnim sektorom i romskim aktivistima iz opštine Bijelo Polje.

Dodjelu nagrade ''Neznane heroine'' finansira Evropska unija, a sprovodi organizacija Roma Active Albania.

     

   

 

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg