restorani podgoricacar rental montenegro

Društvena igra: Kako unaprijediti transparentnost i odgovornost u NVO-ima?

U cilju uspostavljanja kriterijuma transparentnosti i odgovornosti romskih i pro-romskih nevladinih organizacija, NVO Mladi Romi realizuje društvenu igru ''Kriterijumi transparentnosti'', podržanu od strane Evropske komisije i Višegrad fondacije, a u saradnji sa ERGO mrežom. Ideja igre je da posluži kao sredstvo putem kojeg se na interesantan način skreće pažnja na važna pitanja transparentnosti i odgovornosti u radu organizacija. Ciljevi igre su:

  • Podići svijest o pitanjima transparentnosti i odgovornosti vezanih za organizacije civilnog društva;
  • Razviti ideje kako postati transparentnija i odgovornija organizacija civilnog društva;
  • Inicirati proces razmišljanja o uspostavljanju internih pravila koja će unaprijediti transparentnost i odgovornost organizacije civilnog društva.

Transparentnost i odgovornost organizacija civilnog društva su od izuzetnog značaja, jer transparentne i odgovorne organizacije pokazuju ozbiljnost u svom djelovanju i ostavljaju utisak pouzdanog partnera, a istovremeno imaju pravo da transparentnost i odgovornost u radu zahtijevaju i od drugih organizacija i institucija.

Sve organizacije koje su zainteresovane za igru, mogu da nas kontaktiraju na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefon: 020 221 193.

 

PA_4.JPG

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg