restorani podgoricacar rental montenegro

Dorra Nuova na Sajmu rukotvorina u Tivtu

Korisnice projekta ,,Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezapolenih žena - Dorra Nuova" predstavile su nakit na Sajmu rukotvorina u Pinama u Tivtu, 25. avgusta.

Sajam je pružio odličnu priliku korisnicama da prezentuju ručno rađeni nakit i istovremeno unaprijede svoje trgovačke vještine. 

slika_2234.jpg

 

Ovaj projekat organizacija NVO Mladi Romi realizuje u saradnji sa NVU Ruke. Projekat je podržan sredstvima Evropske Unije kroz grant šemu "Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada", koja se realizuje u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“, a koji se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Ugovor o sprovođenju je potpisan sa Ministarstvom finansija - Direktoratom za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći. Ministarstvo rada i socijalnog staranja je institucija zadužena za praćenje sprovođenja ovog projekta, ali i cijele grant šeme.

Projekat ima za cilj da kroz obuku za izradu nakita i rukotvorina doprinese radnoj integraciji žena, istovremeno i izgradnji partnerstava i preduzetništva. Dorra Nuova svoj uniktani nakit izlaže u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu do kraja septembra 2017. godine.

Zanimljivosti

Prev Next

VESELIN SEJDOVIĆ - NEKAD I SAD

Nekada je plesao sa prelijepom Merimom Isaković, a danas "pleše" po nikšićkim lokalima i prosi. Veselin Sejdović, šezdesettrogodišnji Nikšićanin, jedan od rijetkih kazandžija u gradu pod Trebjesom, 1979. godine bio je statista u čuvenom filmu Živka Nikolića “Jovana Lukina”.

SVJETSKE ZVIJEZDE ROMSKOG PORIJEKLA

Indiju su napustili u 10. vijeku, a danas uglavnom naseljavaju Evropu. Prema nekim podacima ima ih oko 10 miliona i to najviše u Rumuniji (550.000), Bugarskoj (350.000) i Češkoj (210.000),...

ROMSKI PJESNIK IZ CRNE GORE – RUŽDIJA SEJDOVIĆ

Ruždija Ruso Sejdović, koji je rođen u Kučima (Liješta) kod Podgorice, a živi i radi u Njemačkoj, jedan je od rijetkih Roma sa ovih prostora koji piše i stvara na...

SLAVNA ROMSKA UMJETNICA – ESMA REDŽEPOVA

Velika i neponovljiva ESMA REDŽEPOVA, UNESCO-va ambasadorka, koja je dva puta predložena za Nobelovu nagradu za mir. Kraljica romske muzike i Roma, iza sebe ima svjetsku reputaciju koju je stvarala...

Romacted

Trenutno nema clanaka