Održan sastanak koalicije Zajedno za uključivanje Roma i Egipćana

Drugi sastanak Koalicije Zajedno za uključivanje Roma i Egipćana održan je 12.11.2017. u hotelu Aurel u Podgorici, u susret nacionalnoj konferenciji na temu obrazovanja, koju će Koalicija u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore i Romskim obrazovnim fondom održati 13.11.2017. Cilj sastanka je bio razmjena informacija između članica Koalicije, sa posebnim fokusom na oblast obrazovanja.

Na sastanku se govorilo o aktivnostima svake od članica Koalicije, trenutnim i planiranim aktivnostima. NVO Mladi Romi su najavili konkurs za dodjelu malih grantova, kampanju za predsjednika/cu opšina, ali i informisali prisutne o zaključcima sa regionalnog sastanka održanog u Tirani i rokovima za izvještavanje. U drugom dijelu sastanka je analizirana agenda nacionalne konferencije na temu obrazovanja i razmatrani su problemi u toj oblasti. Svaka od prisutnih organizacija je dala komentare iz svog domena rada, te istakla ključne preporuke koje se moraju pokrenuti pred predstavnicima institucija kako bi se podstakao njihov rad.

Navedeni sastanak, kao i dodjela malih grantova implementiraju se u okviru projekta,, Zajednička inicijativa za osnaživanje romskog civilnog sektora na Zapadnom Balkanu i Turskoj”, koji je podržan od strane Evropske komisije. Projektom koordiniraju organizacija Roma Active Albania i ERGO mreža iz Brisela, dok NVO Mladi Romi učestvuju kao partnerska organizacija iz Crne Gore.

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg