Konkurs za prijavu za " Predsjednik/ca opštine koji/a je svojim zalaganjem u najvećoj mjeri unaprijedio/la položaj romske i egipćanske manjine u opštini"

NVO Mladi Romi objavljuje kampanju za odabir Predsjednika/ce opštine koji/a je svojim zalaganjem u najvećoj mjeri unaprijedio/la položaj romske i egipćanske manjine u opštini. Cilj konkursa je jačanje dijaloga između opština i romskih zajednica i predstavljanje primjera dobre prakse kada je u pitanju unapređenje položaja romske i egipćanske manjine.

 

Konkurs je objavljen u okviru  projekta Zajednička inicijativa za osnaživanje romskog civilnog sektora na Zapadnom Balkanu i Turskoj koji je usmjeren na uspostavljanje struktura koje će olakšati romskom civilnom sektoru da aktivno učestvuje u lokalnoj i nacionalnoj politici i procesu donošenja odluka i uspostavljanje konstruktivnog sistematskog dijaloga između vlasti i romskih nevladinih organizacija.

Crna Gora je jedna od pet država u kojoj će se sprovesti pomenuta kampanja. Dakle, osim u Crnoj Gori kampanja će se sprovesti i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji i rezultiraće odabirom 5 predsjednika/ca opština koji/e su doprinjeli/e unapređenju položaja romske i egipćanske manjine. Rad odabranih predsjednika/ca će predstavljati primjer dobre prakse koji će biti promovisan kako na lokalnom i nacionalnom, tako i na regionalnom nivou, a odabrani predsjednik/ca će učestvovati u studijskoj posjeti Briselu u Martu 2018.

Stojimo na raspolaganju za dodatna pitanja. Možete nas kontaktirati putem poziva na telefon 020/221-193 ili putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Tekst konkursa možete preuzeti OVDJE.

NVO Mladi Romi

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg