Javni poziv u okviru projekta ,,Waste no chance! Unapređenje zapošljivosti i radnih prava Roma sakupljača sekundarnih sirovina“

NVO Mladi Romi u partnerstvu sa Unijom slobodnih sindikata Crne Gore objavljuju poziv za 20 nezaposlenih lica iz opština Budva, Kotor, Tivat i Herceg Novi, koji se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina, za učešće u aktivnostima projekta ,,Waste no chance! Unapređenje zapošljivosti i radnih prava Roma sakupljača sekundarnih sirovina“ .

Projekat je podržan sredstvima Evropske unije kroz grant šemu „Sprovođenje obuka i projekata za zapošljavanje lica sa invaliditetom i pripadnika RE populacije“, koja se realizuje u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“, a koji se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Projekat je započeo u martu 2017. godine potpisivanjem ugovora o sprovođenju sa Ministarstvom  finansija- Direktoratom za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći. Ministarstvo rada i socijalnog staranja,  direktorat za socijalnu i dječiju zaštitu je institucija zadužena za praćenje sprovođenja ovog projekta, ali i cijele grant šeme.

Kandidati/kinje koji budu izabrani nakon javnog poziva će biti uključeni u treninge o mjerama zaštite i opreza na radu, bezbjednom rukovanju mašinama,  a prisustvovaće i info sesijama o mogućnostima za udruživanje sakupljača sekundarnih sirovina. Po završenim obukama i treninzima, učesnici će imati priliku da stečena znanja i vještine primjene u oblasti sakupljanja sekundarnih sirovina. Dodatno, kandidati će biti u mogućnosti da se uključe u socijalno preduzeće i da oforme sindikalanu organizaciju sakupljača sekundarnih sirovina.

Pravo učešća imaju kandidati i kandidatkinje koji:

  • se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina;
  • imaju najmanje 18 godina starosti;
  • imaju završenu osnovnu školu;
  • su dugoročno nezaposleni;
  • su elementarno pismeni;

Posebno se ohrabruju pripadnici/ce romske i egipćanske populacije da se prijave za učešće u projektu.

Članovi Komisije (predstavnici NVO Mladi Romi i Unije slobodnih sindikata Crne Gore) za odabir kandidata/kinja će uzeti u obzir i sljedeće kriterijume: godine, nivo obrazovanja, mjesto stanovanja i motivaciju za aktivno učešće u projektu, zajedno sa specifičnim kriterijumima, navedenim u dijelu Uslova.

Zainteresovani kandidati/kinje treba da se jave NVO Mladi Romi dolaskom u kancelariju na adresi ulica Bratstva i jedinstva 19/8, Podgorica, pozivom na 020 221 193 ili 069 825 448, pošalju upit na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili preuzmu prijavnu formu sa sljedećeg linka LINK

Popunjene prijave dostaviti organizaciji najkasnije do 02.10.2017. godine.

Ovim putem želimo da obavijestimo zainteresovane kandidate/kinje da će projektni tim organizovati info sesije u romskim naseljima u pomenutim gradovima u periodu 20-30.09.2017. o čemu će lokalne zajednice biti naknadno obaviještene. 

Odabrani kandidati/kinje će biti kontaktirani najkasnije 10 dana po isteku javnog poziva.

Komisija za odabir zadržava sva prava prilikom odabira kandidata/kinja i nije obavezna dati komentar na pristigle prijave koje nijesu zadovoljile kriterijume javnog poziva.

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg