Dorra Nuova na manifestaciji “Fešta na skalama!”

Još jedna uspješno realizovana “Fešta na skalama”, 23. avgusta 2017. privukla je veliki broj posjetilaca, kako Novljana tako i turista.

Fešta je osmišljena kao ulični festival, proširen dodatnim sadržajima, sa namjerom da ispromoviše smokvu i grožđe u prirodi i gastronomiji. Manifestacija povezuje kulinarstvo i kreativnost podstičući učešće zajednice, stvaralaca, gastro profesionalaca i amatera, uljepšava grad i oplemenjuje ponudu za turiste novim sadržajima.

Zahvaljujući kreativnosti žena, korisnica projekta “Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena, Dorra Nuova” na fešti je predstavljen unikatni ručno izrađen nakit i rukotvorine. Brojni nakit napravljen od perli i od fimo mase, ali i predmeti odrađeni u dekupaž tehnici (kutije, tacne, podmetači i kovčezi) dodatno su doprinijeli šarolikosti izgleda “Fešte na skalama” i udahnuli još boja u ljetnju ponudu koje Herceg Novi nudi turistima.

Sa ponosom ističemo da je jedna od korisnica projekta, akademska slikarka Đurđa Milatović, izradila aksesoare sa motivima od smokava i grožđa, koji su i bili tema ove fešte, što je izazvalo oduševljenje prolaznika.

sl5.jpg

Ovi aksesoari, ali i odabrani komadi nakita iz radionice Dorra Nuova predstavljeni su i dan ranije na reviji šešira dekorisanih na temu smokva, grožđe i ljeto. Modeli koji su nosily šešire su bile članice Kulturno sportskog centra “Dijano” iz Herceg Novog.

Organizator manifestacije “Fešta na skalama” je partnerska organizacija na projektu, NVO Ruke.

“Fešta na skalama“ u Herceg Novom bila je pravi način da se zaokruži predivan ljetnji dan najkvalitetnijim delicijama iz cijele Crne Gore.

sl7.jpg

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg