restorani podgoricacar rental montenegro

Dorra Nuova na manifestaciji “Fešta na skalama!”

Još jedna uspješno realizovana “Fešta na skalama”, 23. avgusta 2017. privukla je veliki broj posjetilaca, kako Novljana tako i turista.

Fešta je osmišljena kao ulični festival, proširen dodatnim sadržajima, sa namjerom da ispromoviše smokvu i grožđe u prirodi i gastronomiji. Manifestacija povezuje kulinarstvo i kreativnost podstičući učešće zajednice, stvaralaca, gastro profesionalaca i amatera, uljepšava grad i oplemenjuje ponudu za turiste novim sadržajima.

Zahvaljujući kreativnosti žena, korisnica projekta “Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena, Dorra Nuova” na fešti je predstavljen unikatni ručno izrađen nakit i rukotvorine. Brojni nakit napravljen od perli i od fimo mase, ali i predmeti odrađeni u dekupaž tehnici (kutije, tacne, podmetači i kovčezi) dodatno su doprinijeli šarolikosti izgleda “Fešte na skalama” i udahnuli još boja u ljetnju ponudu koje Herceg Novi nudi turistima.

Sa ponosom ističemo da je jedna od korisnica projekta, akademska slikarka Đurđa Milatović, izradila aksesoare sa motivima od smokava i grožđa, koji su i bili tema ove fešte, što je izazvalo oduševljenje prolaznika.

sl5.jpg

Ovi aksesoari, ali i odabrani komadi nakita iz radionice Dorra Nuova predstavljeni su i dan ranije na reviji šešira dekorisanih na temu smokva, grožđe i ljeto. Modeli koji su nosily šešire su bile članice Kulturno sportskog centra “Dijano” iz Herceg Novog.

Organizator manifestacije “Fešta na skalama” je partnerska organizacija na projektu, NVO Ruke.

“Fešta na skalama“ u Herceg Novom bila je pravi način da se zaokruži predivan ljetnji dan najkvalitetnijim delicijama iz cijele Crne Gore.

sl7.jpg

Zanimljivosti

Prev Next

VESELIN SEJDOVIĆ - NEKAD I SAD

Nekada je plesao sa prelijepom Merimom Isaković, a danas "pleše" po nikšićkim lokalima i prosi. Veselin Sejdović, šezdesettrogodišnji Nikšićanin, jedan od rijetkih kazandžija u gradu pod Trebjesom, 1979. godine bio je statista u čuvenom filmu Živka Nikolića “Jovana Lukina”.

SVJETSKE ZVIJEZDE ROMSKOG PORIJEKLA

Indiju su napustili u 10. vijeku, a danas uglavnom naseljavaju Evropu. Prema nekim podacima ima ih oko 10 miliona i to najviše u Rumuniji (550.000), Bugarskoj (350.000) i Češkoj (210.000),...

ROMSKI PJESNIK IZ CRNE GORE – RUŽDIJA SEJDOVIĆ

Ruždija Ruso Sejdović, koji je rođen u Kučima (Liješta) kod Podgorice, a živi i radi u Njemačkoj, jedan je od rijetkih Roma sa ovih prostora koji piše i stvara na...

SLAVNA ROMSKA UMJETNICA – ESMA REDŽEPOVA

Velika i neponovljiva ESMA REDŽEPOVA, UNESCO-va ambasadorka, koja je dva puta predložena za Nobelovu nagradu za mir. Kraljica romske muzike i Roma, iza sebe ima svjetsku reputaciju koju je stvarala...

Romacted

Trenutno nema clanaka