restorani podgoricacar rental montenegro

Dorra Nuova na fešti Primavera

U hotelu Vojvodina u Herceg Novom, u nedjelju 14. maja 2017. godine organizovana je fešta “Primavera”, u organizaciji nevladinog udruženja “Ruke”, inače partnerske organizacije na projektu “Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova”. 

Fešta “Primavera” je proljećni festival na kom su mnoge organizacije ali i pojedinci predstavili i ponudili velikom broju posjetilaca gastronomske proizvode napravljene od sezonskog bilja i plodova.

Šarolikim nakitom veselih proljećnih boja kao i suvenirima odrađenim isključivo za ovu namjeru dekupaž tehnikom, Dorra Nuova se predstavila brojnim posjetiocima ove manifestacije.

U dobrom raspoloženju, korisnice projekta su prezentovale i prodavale svoje proizvode, ali i promovisale projekat “Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova”.

image-0-02-05-55cdf66008c5bbbf927211239ad544f3248da1661d1453ca000a1b836378a12e-V.jpg

U projektu “Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova” angažovano je 26 žena od čega je 15 iz romske i 11 iz većinske zajednice. U projekat su uključene većinom žene iz Herceg Novog te četiri žene iz Tivta i Kotora.

Projekat je zamišljen sa idejom da doprinese radnoj integraciji Romkinja i dugotrajno nezaposlenih žena, da ih osposobi za aktivno uključivanje na tržište rada, da ojača njihov potencijal u dijelu stvaranja prilika za ostvarivanje prihoda, te da se korisnice kroz sopstveni biznis uključe na tržište rada.

Zanimljivosti

Prev Next

VESELIN SEJDOVIĆ - NEKAD I SAD

Nekada je plesao sa prelijepom Merimom Isaković, a danas "pleše" po nikšićkim lokalima i prosi. Veselin Sejdović, šezdesettrogodišnji Nikšićanin, jedan od rijetkih kazandžija u gradu pod Trebjesom, 1979. godine bio je statista u čuvenom filmu Živka Nikolića “Jovana Lukina”.

SVJETSKE ZVIJEZDE ROMSKOG PORIJEKLA

Indiju su napustili u 10. vijeku, a danas uglavnom naseljavaju Evropu. Prema nekim podacima ima ih oko 10 miliona i to najviše u Rumuniji (550.000), Bugarskoj (350.000) i Češkoj (210.000),...

ROMSKI PJESNIK IZ CRNE GORE – RUŽDIJA SEJDOVIĆ

Ruždija Ruso Sejdović, koji je rođen u Kučima (Liješta) kod Podgorice, a živi i radi u Njemačkoj, jedan je od rijetkih Roma sa ovih prostora koji piše i stvara na...

SLAVNA ROMSKA UMJETNICA – ESMA REDŽEPOVA

Velika i neponovljiva ESMA REDŽEPOVA, UNESCO-va ambasadorka, koja je dva puta predložena za Nobelovu nagradu za mir. Kraljica romske muzike i Roma, iza sebe ima svjetsku reputaciju koju je stvarala...

Romacted

Trenutno nema clanaka