restorani podgoricacar rental montenegro

Dorra Nuova na fešti Primavera

U hotelu Vojvodina u Herceg Novom, u nedjelju 14. maja 2017. godine organizovana je fešta “Primavera”, u organizaciji nevladinog udruženja “Ruke”, inače partnerske organizacije na projektu “Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova”. 

Fešta “Primavera” je proljećni festival na kom su mnoge organizacije ali i pojedinci predstavili i ponudili velikom broju posjetilaca gastronomske proizvode napravljene od sezonskog bilja i plodova.

Šarolikim nakitom veselih proljećnih boja kao i suvenirima odrađenim isključivo za ovu namjeru dekupaž tehnikom, Dorra Nuova se predstavila brojnim posjetiocima ove manifestacije.

U dobrom raspoloženju, korisnice projekta su prezentovale i prodavale svoje proizvode, ali i promovisale projekat “Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova”.

image-0-02-05-55cdf66008c5bbbf927211239ad544f3248da1661d1453ca000a1b836378a12e-V.jpg

U projektu “Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova” angažovano je 26 žena od čega je 15 iz romske i 11 iz većinske zajednice. U projekat su uključene većinom žene iz Herceg Novog te četiri žene iz Tivta i Kotora.

Projekat je zamišljen sa idejom da doprinese radnoj integraciji Romkinja i dugotrajno nezaposlenih žena, da ih osposobi za aktivno uključivanje na tržište rada, da ojača njihov potencijal u dijelu stvaranja prilika za ostvarivanje prihoda, te da se korisnice kroz sopstveni biznis uključe na tržište rada.

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg