restorani podgoricacar rental montenegro

Delegacija OEBS-a posjetila NVO Mladi Romi u Herceg Novom

U utorak 16.05.2017. organizovana je posjeta NVO Mladi Romi u Herceg Novom od strane delegacije OEBS-a. Svrha posjete bila je upoznavanje sa projektima koje NVO Mladi Romi implementira, a koji s eodnose na unapređenje položaja romske zajjednice. Fokus je stavljen na projekat Obrazovanjem do integracije, koji je bio finansijski podržan od OEBS-a u proteklom periodu.

 

Navedeni projekat rezultirao je i nagradom i priznanjem Evropske komisije, ove godine u martu za najbolje implementiran projekat.

Ovom prilikom predstavnici OEBSa su posjetili našu radionicu rukotvorina Dorra Nuova u koju je uključeno 26 zena, polaznica projekta Povećanja zapošljivosti žena, koji je takođe predstavljen našim posjetiocima.

U pomenutoj posjeti su učestvovali potpredsjednik specijalnog predstavnika Parlamentarne skupštine OEBS-a za Jugoistočnu Evropu, gospodin Roberto Battelli, šef Kancelarije za vezu u Beču, ambasador Andreas Nothelle, kao i predstavnici OEBS-a u Crnoj Gori Lia Magnaguagno i Ana Milutinovic.

Zanimljivosti

Prev Next

VESELIN SEJDOVIĆ - NEKAD I SAD

Nekada je plesao sa prelijepom Merimom Isaković, a danas "pleše" po nikšićkim lokalima i prosi. Veselin Sejdović, šezdesettrogodišnji Nikšićanin, jedan od rijetkih kazandžija u gradu pod Trebjesom, 1979. godine bio je statista u čuvenom filmu Živka Nikolića “Jovana Lukina”.

SVJETSKE ZVIJEZDE ROMSKOG PORIJEKLA

Indiju su napustili u 10. vijeku, a danas uglavnom naseljavaju Evropu. Prema nekim podacima ima ih oko 10 miliona i to najviše u Rumuniji (550.000), Bugarskoj (350.000) i Češkoj (210.000),...

ROMSKI PJESNIK IZ CRNE GORE – RUŽDIJA SEJDOVIĆ

Ruždija Ruso Sejdović, koji je rođen u Kučima (Liješta) kod Podgorice, a živi i radi u Njemačkoj, jedan je od rijetkih Roma sa ovih prostora koji piše i stvara na...

SLAVNA ROMSKA UMJETNICA – ESMA REDŽEPOVA

Velika i neponovljiva ESMA REDŽEPOVA, UNESCO-va ambasadorka, koja je dva puta predložena za Nobelovu nagradu za mir. Kraljica romske muzike i Roma, iza sebe ima svjetsku reputaciju koju je stvarala...

Romacted

Trenutno nema clanaka