Posjeta njemačkih partnera štandu Dorra Nuova (HN)

dorra nuova

Zamjenik njemačke ambasadorke u Podgorici, Uve Merkoter, i direktor kancelarije HELP-a za Crnu Goru Klaus Mok, posjetili su danas štand za prodaju unikatnog nakita DORRA Nuova koji se izrađuje u sklopu projekta “Povećanje zapošljivosti Romkinja u Herceg Novom”, a koji se realizuje u saradnji sa NVO Mladi Romi.

Help nastavlja sa intezivnom podrškom Romkinja za pokretanje vlastitog biznisa. Ove aktivnosti započete su na Koniku, a zatim, na osnovu pozitivnih iskustava iz Podgorice, proširene i na Herceg Novi.

Naša organizacija obezbijedila je prostor za rad, a materijal i alat za izradu nakita obezbijeđeni su uz podršku Njemačke ambasade i Helpa.

Na osnovu odobrenja Opštine Kotor i Opštine Herceg Novi, obavlja se prodaja nakita na štandovima, na atraktivnim turističkim lokacijama u Starom gradu u  Kotoru i na platou stepeništa Danice Tomašević u Herceg Novom. Prodaja  će biti otvorena do kraja septembra. Sav prihod  od prodaje će se koristiti za kupovinu novih materijala i održivosti radionice DORRA Nuova u Herceg Novom.

Ovaj projekat podržava Help Crna Gora i njemačko Ministarstvo inostranih poslova, posredstvom Ambasade SR Njemačke u Podgorici. 

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg