Projekat izgradnje kuća za osam romskih porodica

memorandum help opstina

Direktor Kancelarije Help za Crnu Goru Klaus Mok, predsjednica Opštine Herceg Nov,i Nataša Aćimović, i zamjenik ambasadorke Njemačke u Podgorici, Uve Merkoter, potpisali su danas Memorandum o razumijevanju, što je prvi korak u realizaciji projekta izgradnje šest montažnih kuća za osam socijalno ugroženih romskih porodica.

Zahvaljujući njemačkom Ministarstvu inostranih poslova, preko Pakta za Stabilnost za Jugoistočnu Evropu, odobreno je 176.890 eura za projekat koji će trajno riješiti stambeno pitanje 23 pripadnika romske populacije koji sada žive u barakama u naselju Šištet.

Opština Herceg Novi je ustupila zemljište u naselju Drenovik, obezbijediće komunalnu infrastrukturu, pristupnu saobraćajnicu, građevinske i upotrebne dozvole, dok će Help  obezbijediti projektnu dokumentaciju i implementirati projekat.

Samir Jaha, izvršni direktor NVO Mladi Romi i predstavnik lokalne romske zajednice, istakao je značaj ovog projekta, naročito zbog hitnosti rješavanja stambenog pitanja Roma koji su privremeno nastanjeni u naselju Šištet. Trajno rješenje stambenog pitanja od ključne je važnosti za ukupnu romsku populaciju, jer ono doprinosi napretku i u ostalim oblastima, naročito obrazovanju, zapošljavanju i zdravstvenoj zaštiti.

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg