Posjeta SSŠ „Spasoje Raspopović“ u Podgorici, 2. februar 2021.

Predstavnici NVO Mladi Romi 2. februara 2021. posjetili su SSŠ „Spasoje Raspopović“ u Podgorici.

 

 

Tom prilikom organizovan je sastanak kome su prisustvovali mentori i učenici, korisnici mentorske podrške u okviru programa obrazovanja koje NVO Mladi Romi realizuje u saradnji sa donatorima – kancelarijom Unicefa u Crnoj Gori i Romskim obrazovnim fondom (REF).

Program mentorske podrške u Srednjoj stručnoj školi „Spasoje Raspopović“ nastavlja se i ove godine, tj, sprovodi se treću godinu zaredom.

U ovoj školi je najveći broj romsko-egipćanskih učenika, tj. nastavu pohađa ukupno njih 20. Šest ih je u prvom, deset u drugom, a četvoro u četvrtom, završnom razredu.

Na sastanku je razgovarano o odvijanju nastave u drugom polugodištu, redovnosti učenika, uspjehu učenika na polugodištu, praktičnoj nastavi u vrijeme korone, stipendijama, udžbenicima, gradskom prevozu.

 

 

Nastava će se u drugom polugodištu organizovati uživo, u tri različite smjene po skraćenim časovima, za razliku od prvog polugođa kada je nastava osim za prve razrede organizovana online.

Konstatovano je i da je učenicima cijele škole u određenoj mjeri smanjena redovnost, motivacija i uspjeh, što je i bilo očekivano s obzirom na online sistem rada i uticaj korone.

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg